تزریق تخصصی فیلر

فیلر از کلمه انگلیسی fill به معنی پر کردن گرفته شده است که در زبان عامیانه در ایران به عنوان ژل نیز شناخته می‌شود. اگرچه ژل یک نوع فیلر است اما هر چیزی که زیر پوست یا در لایه‌های پوست تزریق و باعث پر کردن شود، بدون توجه به ماندگاری آن به عنوان فیلر تعریف می‌شود.

نکات دکتر کریمی درباره فیلرها:

فیلرها به دو دسته‌ی قابل جذب و غیر قابل جذب تقسیم می‌شوند، یا ماندگار و غیر ماندگار. عمده‌ی فیلرهایی که در حال حاضر در دنیا استفاده می‌شود از فیلرهای قابل جذب‌اند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این فیلرها، فیلرهای اسید هیالورونیک هستند. بعد از فیلرهای اسید هیالورونیک، فیلرهای دیگری که استفاده می‌شوند پلی لاکتیک اسید است که آن نیز قابل جذب است، فیلرهای پلی کاپرولاکتون نیز استفاده می‌شوند که آن‌ ها هم قابل جذب‌اند.کلسیم هیدروکسید آپاتیت فیلرهایی هستند که ماندگاری بیشتر نسبت به اسید هیالورونیک دارند و همه‌ی آن ها قابل جذب‌اند.

مهمترین فیلرهای غیر قابل جذب که بحران زیادی هم در گذشته ایجاد کرده اند پاژ می‌باشد و همچنین سیلیکون نیز فیلر غیر قابل جذبی است.

امروزه عمدتاً از فیلرهای غیر قابل جذب برای بادی، مثلاً سیلیکون پروتز پستان و یا سیلیکون برای پروتز باسن استفاده می‌گردد. همچنین برای پروتز ساق و پروتز سینه در آقایون هم از این فیلرها استفاده می‌شود.

فیلرهای اسید هیالورونیک که مهمترین گروه فیلرها و موضوع بحث هستند، معمولا برندهای معتبر آن‌ها، چندین نوع فیلر دارند: فیلرهای درشت مولکول، متوسط مولکول، ریز مولکول و بسیار ریز مولکول. مثلاً در مورد فیلر اینوسنس، ما فیلر درشت مولکول شیپ را داریم. یه لول پایین تر استایل، یه لول پایین تر اسمایل و یه لول پایین تر سیلک است. که شیپ را برای حجم‌دهی استفاده می‌کنیم. در واقع فیلرهای درشت مولکول برای حجم دهی استفاده می‌شوند. اکثر لاین‌ها، فیلرهای درشت مولکول، میان مولکول و ریز مولکول را دارند.

تخصصی‌ترین فیلر

تخصصی‌ترین فیلر در بین فیلرها، فیلرهای بسیار ریز مولکول هستند که برای خطوط بسیار ریز دور چشم، پیشانی، دور دهان و زیر چشم استفاده می شوند.

در کل بهترین فیلرها، فیلرهایی هستند که ماندگاری بالا نداشته و قابلیت حل شدن یا از بین رفتن و حداقل عوارض را داشته باشند. اگر با این دیدگاه به فیلر نگاه کنیم، بهترین فیلر اسید هیالورونیک است که ۸۵ درصد فیلرها در دنیا اسید هیالورونیک است. فیلرهایی که در حال حاضر عمدتاً استفاده می‌شوند عبات‌اند از: فیلرهای اسید هیالورونیک مثل ژوبیدر، ویواسی، پرفکتا؛ و فیلرهای که تو بازار ایران هست: بلترو، ریوانس، اینوسنس. این‌ها فیلرهایی هستند که اسید هیالورونیک اند که می‌توانند لیدوکائین داشته یا نداشته باشند و این مهم نیست.

فیلرها چون ساختارشان اسید هیالورونیک است و اسید هیالورونیک به طور طبیعی در بافت وجود دارد، علاوه بر اصلاح حجم، کانتور، لیفت باعث جوان سازی نیز می‌شوند. در کل کارکرد اصلی فیلرها اصلاح حجم، آبرسانی، جوانسازی از طریق تحریک تولید کلاژن و الاستین، اصلاح کانتور است.

هرچه فیلر درشت مولکول‌تر باشه قدرت نگهداری آبش بیشتر است. در نتیجه برای مواضعی استفاده می‌شود که ما قصد اصلاح حجم داریم. قاعده‌ی کلی برای استفاده از فیلر این است که کمتر از نیاز تزریق شود، چون فیلرها آبدوست‌اند و رفتار مولکولشان میتواند در افراد متفاوت باشد. در نتیجه باید حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از نیاز ناحیه، فیلر تزریق گردد. به ویژه در شقیقه، ناودان اشکی، خط لبخند و چانه. حجم زیاد فیلر در چانه به دلیل حرکت زیاد آن می‌تواند مشکل ساز شود.

مهمترین عارضه‌ی تزریق فیلر، فشار روی عروق است که می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در نتیجه شناخت آناتومی هنگام تزریق فیلر خیلی اهمیت دارد و برای همین دو سه اصل هنگام تزریق فیلر باید رعایت شود: یک، از سوزن ریز استفاده شود. دو، فشار کمتری هنگام تزریق وارد شود. سه، نقطه‌ی تزریق مرتبا جابجا و کمترین حجم در ناحیه تزریق شود.

علاوه بر عوارض عروقی، مسئله دیگر تزریق فیلر، امکان جابجایی فیلر است. اگر فیلر در موقعیت مناسب تزریق نشود، مثلاً فیلر زیر چشم، در چربی زیر چشم تزریق و توسط عضله‌ی دورچشمی مهار نشود، می‌تواند فیلر سطحی شود و نمای نازیبایی ایجاد نماید. در مورد شقیقه نیز فیلر حجم زیاد یا تزریق نامناسب میتواند موجب فیلر جابجا شود. در بقیه‌ی نواحی هم همینطور است.

یکی از مشکلاتی که در حال حاضر دز بازار ایران در مورد فیلر است، استفاده از فیلرهای بالک یا فیلر ۱۰ سی سی در ناحیه‌ی صورت است که مشکلات خیلی زیادی ایجاد می‌کند. این فیلرها به دلیل ماندگاری بالا، مخصوصاً در ناحیه‌ی دور دهان و گونه، باعث می‌شوند که نمای نازیبایی به صورت داده شود: لب‌ها به سمت جلو پوش و اصطلاحا لب اردکی یا شتری می‌شوند و گونه‌ها برجسته می‌مامند که با تحلیل صورت، حالت گونه‌های سنجابی پیدا خواهند کرد. در نتیجه توصیه می شود که همیشه از فیلرهای برند حتی به میزان کمتر و با تکنیک درست استفاده شود.